Voordelige zorgverzekeringen

Het is een feit dat de maandelijkse premie die je voor jouw zorgverzekering moet betalen een flink deel inneemt van het huishoudelijke budget. Maar ja, je kunt, wilt en mag niet zonder zorgverzekering, dus wat rest er dan nog? Wat rest is kritisch kijken naar zorgverzekeringen en alles wat daarbij komt kijken.

Je mag één keer per jaar overstappen naar een andere zorgverzekering. Overstappen kun je doen tot en met 31 december 23:59:59 uur. Geen wonder dus dat je met name de laatste maanden van het jaar wordt bestookt door reclames en campagnes van zorgverzekeraars. Allemaal stellen ze de beste zorgverzekeraar te zijn. Overbodige informatie natuurlijk, want het zou vreemd zijn als je als zorgverzekeraar een andere mening over je zelf bent toegedaan. Zorgverzekeraars weten ook dat de te betalen premie heel belangrijk is voor mensen. Zeker als de trend van jaarlijks stijgende premies maar niet doorbroken lijkt te worden. Termen als “de goedkoopste zorgverzekering” of “de voordeligste zorgverzekering” proberen jou over de streep te trekken om de overstap naar de betreffende zorgverzekeraar te maken.

Kijken we puur en alleen naar de premie van de basis zorgverzekering dan komen we bij onderstaande top vijf:

  • Zilveren Kruis
  • nl
  • De Friesland zorgverzekeraar
  • Anderzorg
  • Ditzo

Je moet je echter wel een aantal zaken realiseren als je enkel en alleen op basis van premie gaat vergelijken. Er zijn namelijk wel een aantal dingen die van invloed zijn op een lage premie en het is maar de vraag of deze zaken voor jou haalbaar zijn. Verreweg de belangrijkste factor hierin is het eigen risico. Er is met betrekking tot de basisverzekering een verplicht eigen risico van toepassing. Wil je een lagere maandelijkse premie, dan kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Dit vrijwillige eigen risico bedraagt maximaal vijfhonderd euro en komt dus bovenop het verplichte eigen risico. Zorgverzekeraars die willen scoren op de laagste prijs voor hun zorgverzekering gaan in de premie die zij communiceren dan ook altijd uit van het hoogst mogelijke eigen risico. Dit is zeker niet verkeerd, maar je moet je wel afvragen of jij degene bent die het hoogste eigen risico kan dragen.

Kijk je kritisch naar jouw zorgverzekering, dan kijk je zeker ook naar de premie. Staar je hier echter niet blind op en kijk wat voor jou van toepassing is en wat voor jou haalbaar is.

Save